RECEPT: Nadupaná pekanová granola na celý týden!
Course: SnídaněPorce
7
servingsČas přípravy
5
minutesČas vaření
25
minutesKalorie
424
kcalBílkoviny
12
gSacharidy
51
gTuky
18
gVláknina
5
gGranola nebo-li zapečené vločky jsou skvělým jídlem na snídani nebo svačinu. Granola vám dodá potřebnou energii ve formě komplexních sacharidů, přijmete zdravé tuky a bílkoviny z olivového oleje a oříšků/semínek a bílků, betaglukany z vloček pomáhají snižovat cholesterol a stabilizovat krevní cukr a sladká medová chuť vám pomůže překonat chuť na sladké!
Připravte si tuhle chutnou granolu a máte snídani na celý týden! Stačí už jen přidat mléko nebo jogurt a ovoce a máte chutnou a vyváženou snídani.
Tento recept je na 7 porcí po 424 kalorií. Porce si můžete upravit podle svých cílů.
Ingredience
350 g ovesných vloček
5 lžic medu
100 g pekanových ořechů
30 g dýňových semínek
4 bílky
1 lžíce skořice
2 lžíce olivového oleje
Directions
- Vyšleháme bílky se 4 lžičkami studené vody do tuhého sněhu.
- Ve velké míse důkladně smícháme vločky, nasekané pekanové ořechy, dýňová semínka, med, skořici a olivový olej.
- Opatrně přimícháme sníh z bílků a granolu rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C na cca 25 minut. Granolu v troubě kontrolujte a občas promíchejte (alespoň jednou v půlce). Měla by být krásně do zlatova.
- Granolu uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě. Před přesypáním do nádoby zkontrolujte, že je suchá.
Poznámky
- Granolu po dopečení můžete ponechat ve vypnuté otevřené troubě, aby pořádně proschla.
- Podávejte s jogurtem, mlékem nebo si ji nasypejte do smoothie bowl.